perjantai 18. toukokuuta 2012

Pinkki Monsteri

Saimme Ylöjärveltä Soppeenkatjan päiväkodilta ihanan vinkin kuinka he käyttävät Satunallejen pinkkiä Monsteria tunneteitoryhmässänsä!


Soppeenkatajan päiväkodissa on kehitetty lasten tunnetaitoryhmä Tunteelliset siilit. Siili-ryhmän tavoitteena on kehittää kaikkien lasten tunnetaitoja. Ryhmässä koetaan tunteita elämyksellisesti, harjoitellaan tunteiden tunnistamista, sanallistamista ja ilmaisua.

Siili-kokoontuminen rakentuu ystävällisen kosketuksen viestistä, vaihtuvasta tunnetoiminnasta sekä hyvien ajatusten kynttiläpiiristä.

Vaihtuva tunnetoiminta voi olla esimerkiksi sadutus ryhmässä ilmenneestä pulmatilanteesta. Ohjaava aikuinen aloittaa sadun. Sadussa eläimet kohtaavat samanlaisen pulmatilanteen kuin ryhmän lapset päiväkodissa. Aikuisen kertoma satu päättyy ongelman ilmetessä. Lapset saavat kertoa satuun jatkon, jossa he ratkaisevat eläinten pulmatilanteen.

Esimerkiksi:
Olipa kerran kettu, susi ja jänis. He päättivät lähteä ulos leikkimään. Käytyään vessassa susi ja jänis alkoivat pukea ulkohaalareita, mutta kettu alkoi möyriä eteisen matolla. ”Pikkuvauva, pikkuvauva!”, susi huudahti. Ja silloin kettu kävi suden kimppuun ja alkoi lyödä tassulla.

Tällöin pinkki monsteri-käsinukke ilmestyy ja sanoo vaikuttavalla äänellä: ”Seis! Ei noin voi tehdä.”
Lapset keksivät tilanteeseen omia ratkaisuja satua jatkamalla.

Tässä kertojana Marko 5 v.
Susi sanoi rumasti ”se on pikkuvauva”. Sitte kettu yritti tassulla lyödä sitä. Se susi aina haukkuu jotain. Ne yritti mennä ulos. ”Et oo mun kaveri.” Jänis ja kettu oli yhdessä. Ne meni nopeampaa mopolla. Ne meni kauppaan. Susi sanoi:”Minulla ei ole kaveria.” Susi sanoi: ”En huomannut.” Susi sanoo: ”Anteeksi.”
Tässä koko ihana Monsteri perhe! Monsterit ovat noin 50 cm korkeita. Saatavilla on kuutta eri väristä Monsteria. Kaikki Monsterit ovat laadukkaita käsinukkeja joista lähtee ääni suuta liikuttamalla.
Suuri kiitos Soppeenkatajan päiväkodille upeasta ideasta!

Onko sinullla joku hyvä idea jonka olet toteuttanut Satunallet tuotteiden parissa? Kerro se meille! Lahjoitamme pienen yllätyslahjan jokaisesta uudesta ideasta jonka lähetät meille. Ideoita voi lähettää osoitteeseen info@satunallet.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti